Hét online platform voor een hoger salaris

De hoger salaris academie is voor betrokken professionals die weten 

dat ze waarde bieden, maar het gesprek over hun salaris lastig vinden.

Stap voor stap op weg naar het salaris dat je (wel) gelukkig maakt.


In de hoger salaris academie zet ik samen met jou de 5 stappen naar een marktconform salaris. Met de video’s en werkboeken kan je helemaal zelf aan de slag. • 5 duidelijke stappen-video's met werkboek
 • korte video's over praktijksituaties
 • bewezen stap voor stap methode naar een hoger salaris
 • gaat in op verschil tussen salarisonderhandelen bij je huidige en nieuwe werkgever
 • 24/7 toegang
 • Mail je vraag als deze niet wordt beantwoord in de academie: dan maak ik daar een nieuwe video over
 • je houdt een jaar lang toegang tot al het materiaal van de academie (daarna kan je voor een klein bedrag maandelijks verlengen, als je dat wilt)

Speciale bonus


Schrijf je je in voor de hoger salaris academie? Dan krijg je nu een speciale bonus: de live Workshop Jaargesprek ter waarde van € 127,-:

 • Kickstart academie ter voorbereiding op je jaargesprek;
 • Live meeting, waarin je al je vragen kan stellen (mailen mag ook);
 • Woensdag 2 december a.s. om 19.30 uur;
 • In twee uur tijd je hele jaargesprek op orde op 2 december a.s.;
 • Opname beschikbaar.


Natuurlijk is een hoger salaris heel fijn. Punt. Maar dat is niet het enige dat ik heb overgehouden aan het gesprek over mijn salaris. Ik voel me sindsdien meer gewaardeerd en daardoor heb ik ook zichtbaar meer zelfvertrouwen in mijn werk gekregen. Ik ga ook makkelijker de discussie aan.


Robin

de hoger salaris academie

alles wat je nodig hebt voor een succesvol salarisgesprek

Dit kan je verwachten in de hoger salaris academie:

1

Module 1 - Jouw salaris

Vaststellen hoe 'gezond' jouw salaris op dit moment is. Is het marktconform? Is je salaris voldoende gestegen om inflatie te compenseren en je toegenomen ervaring te belonen? Is je functie veranderd en is dat adequaat beloond?

Denk jij bij je salarisonderhandeling ook gewoon aan het bedrag dat je erbij wilt krijgen? Dat leidt doorgaans niet tot een marktconform salaris: veel mensen onderschatten hun waarde namelijk. Maar er is nog een belangrijke reden om goed uit te zoeken wat je waard bent.

Wanneer je dat namelijk goed weet, sta je gelijk al veel sterker voor het gesprek straks. Na deze module steunt je salarisonderhandeling al op een fundamenteel argument. Dat geeft je vertrouwen en ga je de ander mee overtuigen.

2

Module 2 - Jouw werkgever

Huidige werkgever:

“Als ik bij mijn huidige werkgever een hoger salaris vraag en ik krijg het niet, dan moet ik ander werk gaan zoeken. Dat wil ik niet.” Stopt het gesprek over een hoger salaris bij jou ook na deze gedachte? In deze module neem ik je mee naar de andere kant van de tafel. Ik laat je zien hoe je werkgever naar jou en je werk kijkt, zijn redenen om jouw salaris te verhogen en het verlies als hij dit nalaat. Ik help je de regie te nemen en deze blokkade op te ruimen.


Nieuwe werkgever:

“Als ik teveel vraag, gaat de baan naar een ander.” Herken je dit? Dit is het meest gevreesde scenario voor de salarisonderhandeling, waardoor je voor de zekerheid maar wat lager gaat zitten met je salaris.  In deze module laat ik je zien hoe groot de kans op dit scenario werkelijk is en welke belangrijke signalen je al tijdens de sollicitatieprocedure hierover krijgt. Na afloop ben je voldoende gerust gesteld om in het gesprek een marktconform salaris op tafel te leggen.

3

Module 3 - Gesprek voorbereiden

Jouw kant van het gesprek voorbereiden: wat wil jij bereiken.

Natuurlijk heb je ook te maken met wat je (nieuwe) werkgever je wil bieden.

Maar dat komt later, begin eerst bij jezelf: wat is voor jou een passend, marktconform salaris? Wat zijn je beste argumenten daarvoor? Waar zitten je valkuilen, hoe ga je die in het gesprek omzeilen? Ook is het stellen van een ondergrens essentieel. Doe je dat niet, dan word je bij een laag aanbod meteen naar beneden getrokken.

In module 3 bereid je de hele onderbouwing van je gesprek voor komen alle tricks & tips aan bod: je gaat met vertrouwen het gesprek in.

4

Module 4  - Gesprek voeren: hoe gedraagt de ander zich en hoe reageer je daarop?

Hoe goed je voorbereiding ook is, je hebt altijd te maken met een onbekende factor: de ander. Ieder gesprek heeft een eigen dynamiek en wat er aan de andere tafel gebeurt is niet altijd even prettig: een vervelende reactie op een legitieme vraag, men is niet eerlijk of geeft je het gevoel dat je een geldwolf bent. In deze module leer je hoe je voorkomt dat vervelende en onverwachte reacties van de ander je van je stuk brengen. Hoe je ervoor zorgt dat jouw waarde centraal blijft staan en niet de problemen van de ander.

5

Module 5 - Vervolg en afhandelen

Als je echt gaat onderhandelen is de kans groot dat je er niet in een gesprek uit bent. Jij moet ergens over nadenken of de ander moet overleggen. De afspraak is dan om later per mail of telefoon weer contact te hebben. In deze fase van de onderhandeling wordt vaak de beslissende stap naar een marktconform salaris gezet. Hoe bewaar je de rust en kom je aan het geduld om het proces helemaal af te ronden? In de module komt het allemaal langs. Tot slot ook aandacht voor de afronding; afspraken goed op papier krijgen en contractfouten opsporen.Hartelijk dank voor al je hulp, het heeft zeker 6 tredes gescheeld denk ik.


Janna

Super als je meedoet, maar... schrijf je niet in als je:

 • nog steeds denkt dat je baas het wel voor je regelt
 • verwacht een kunstje te leren en niet bereid bent jouw potentie hierin op te zoeken
 • waarschuwingen hebt gehad dat je ondermaats presteert
 • liever pas de avond van tevoren je salarisgesprek voorbereidt
 • zeker weet dat je al een marktconform salaris verdient of meer

Wil je meer weten of heb je vragen over de academie? 

Bel of mail me: caro@hogersalaris.nl of 06-208 617 42.Ik ben er zelf erg blij mee! Voelt goed dat ik dit gesprek ben aangegaan en dat het me ook zoveel

heeft opgeleverd! Vond het wel erg spannend, maar ik wist nu gelukkig wat te zeggen.

Dank je wel!


Linda

In de hoger salaris academie ga je leren waar je allang les in had moeten krijgen

Om maar met de deur in huis te vallen: het is onzinnig om te denken dat jij in het gesprek over je salaris zonder voorbereiding opgewassen bent tegen de getrainde HR medewerker tegenover je.

Toch lijkt het vaak alsof dat een volstrekt normale gang van zaken is: de organisatie bepaalt en jij probeert er maar het beste van te maken. En dat begrijp ik, want eerlijk is eerlijk: hoe vaak ben jij al in de gelegenheid gesteld om eens echt te leren hoe je een goede salarisonderhandeling voert? Of is je sowieso al eens verteld dat dat weleens heel erg nodig kon zijn?

Waarschijnlijk niet. Opleidingen doen daar niets aan en werkgevers … nou ja, die snap je wel.


Maar eigenlijk is het best gek

Als het om werk gaat, besteden we allemaal heel veel tijd, geld en energie aan het verkrijgen van die ene geweldige functie. Dat begint al met de juiste vooropleiding en dan een hogere opleiding van 3-4 jaar of nog veel langer. Naast je studie heb je ook niet stilgezeten en allerlei extra dingen gedaan, je cv biedt de nodige extra’s. Kortom, je hebt er alles aan gedaan om goed gekwalificeerd aan je loopbaan te beginnen.

Ook bij het krijgen van een mooie functie baan lever je vervolgens flinke inspanningen: goede brieven schrijven, mooi cv erbij, een sollicitatietraining, even naar kapper en een goede outfit regelen.

En dan komt het arbeidsvoorwaardengesprek

Dat ene uurtje waarin je gaat praten over wat al die kwalificaties waard zijn. Waarin het nu eens niet gaat over wat jij voor de ander gaat betekenen en oplossen, maar waarin gesproken wordt over wat al die inspanningen jóu gaan opbrengen. 

Dat gaat niet alleen over het bedrag dat straks op je loonstrookje staat, maar vooral over waardering en erkenning voor jou. Dus als je dan in het gesprek geen plan van aanpak hebt en de ander jou met een mond vol tanden laat staan, loop je niet alleen salaris mis, maar juist die erkenning en waardering. Je gaat denken dat je kennelijk toch niet zoveel waard was. Dat is heel pijnlijk, slecht voor je zelfvertrouwen en uiteindelijk schadelijk voor je loopbaan.

Daarom heb ik de hoger salaris academie opgericht. Zodat iedere professional het beste uit zichzelf gaat halen en de waardering en erkenning krijgt die hij/zij verdient.


Maar jij moet het doen.


“Hoewel ik van tevoren veel ongemak verwachtte door het gesprek, voelde ik me juist meer gewaardeerd en zekerder van mezelf. Nu heb ik een heel mooi loonstrookje (20% meer!!) iedere maand en heb ik echt een grote stap gezet: in zelfvertrouwen, zelfwaardering en professionele ontwikkeling. Ik had niet verwacht dat het zoveel voor me zou doen.”


Kristien

Wat levert een goede salarisonderhandeling op?

 • 10-25% meer salaris
 • Waardering en erkenning
 • Zelfvertrouwen
 • Nieuwe kansen durven pakken
 • Het trotse gevoel dat je een lastige klus hebt geklaard


“Ik ben heel blij dat jij me de bevestiging gaf om in het gesprek helemaal voor een marktconform salaris te gaan. Dat ene zinnetje (‘Ik kan niet aan mezelf uitleggen waarom ik salaris zou accepteren dat onder mijn marktwaarde ligt’) rolde er zo uit. Ik voelde me daardoor veel sterker en kon mijn standpunt vasthouden. En de ander daarvan overtuigen dus 😉”


Sam


 Caro Ritsma

wie & wat

Door de jaren heen heb ik steeds verder geschaafd aan mijn stap voor stap aanpak voor een hoger salaris en nu staat deze ook online klaar voor jou.

In de hoger salaris academie vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvol gesprek over je salaris.

Je kan op jouw moment en tempo aan je hogere salaris werken: de praktijk leert dat een langere aanloop betere resultaten geeft.


Maar: dit is niet een online cursus met het ‘hier heb je alles en zoek het zelf maar uit’ keurmerk. Ik voel me betrokken bij jouw resultaat en beantwoord graag je vragen in nieuwe video's.


Over Hoger Salaris


Al 9 jaar heb ik het salarisgesprek fulltime op de agenda staan; in workshops en 1 op 1 adviezen heb ik met mijn expertise al velen aan een hoger salaris geholpen.


Hiervoor zet ik niet alleen mijn achtergrond als arbeids-en organisatiepsycholoog en personeelsmanager in, maar ook het feit dat ik vroeger liever 3 blokjes omliep dan dat ik het woord salaris in de mond nam.

Ik weet dus uit eigen ervaring hoe lastig het is;), maar ook dat je het kan leren. 


En waarom zou je? Omdat ik heb ervaren dat een goed salarisgesprek je veel meer brengt dan alleen geld. 

Dat gun ik jou ook. 

Caro

Enter your text here...

Copyright © 2020 Caro Ritsma | Hoger Salaris

Disclaimer